"Her Mezun Bir Fidan" Projesi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi bölümü öğrencileri “Her Mezun Bir Fidan” projesini geliştirdi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İşletme Yönetimi ikinci sınıf öğrencileri bir araya gelerek danışman hocaları Öğretim Görevlisi Yusuf Çelik öncülüğünde mezuniyet hatırası için birer fidan dikmek istediklerini belirttiler. Bunun üzerine bu fikrin kalıcı olması ve başkalarına güzel örnek olması adına “Her Mezun Bir Fidan” projesi ortaya çıktı.

Öğrencilerimiz birer meyve fidanı satın alarak meyve fidanlarını Kezer Yerleşkesine kendileri diktiler.

Öğrencilerimizden Halil ANIK “Amaç doğa bilincini aşılamak ve ağaç sevgisini bizzat kendileri yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu” ifade etti. Recep ÖGETÜRK ise “Bu projeyi biz başlattık bizden sonraki mezun olacak öğrencilere örnek teşkil edeceğini” vurguladı. Veda Orak “Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) “Kıyamet kopsa bile elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için bir engel yoksa derhal onu dikin” hadisinden etkilenerek bu projenin bir parçası olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Büşra UYANIK ise "ektiği fidanların büyüyüp meyve vermesini, okulu ziyaret edip bu meyvelerden tatmak istediğini" belirtti.

Öğretim görevlisi Yusuf ÇELİK “öğrencilerimizin ortaya koymuş olduğu bu fikrin  gelecek dönemde mezun olacak öğrencilere örnek olacağını ve bu projenin Türkiyede'ki üniversiteler çapında yaygınlaşarak  geleneksel bir hale gelmesini ümit ettiğini belirtti.

“Her Mezun Bir Fidan” projesini gerçekleştiren Öğretim görevlisi Yusuf Çelik ve mezun olan Öğrenciler Halil Anık, Recep Ögetürk, Veda Orak, Şilan Gür, Büşra Uyanık, Ahmed Jrad ve  Berivan Akgün’e teşekkür ederiz.

Öğr. Gör. YUSUF ÇELİK (0484) 212-1111 /
İşletme Yönetimi
20.6.2022